Hajnali Lovag

hajnali_lovagLeírása: Az egyik legszebb virágnak tartják Cradonban és környékén. A Hajnali lovag nem véletlen kapta ezt az elnevezést. Ez a vörös, fekete szegélyes szirmú virág csak hajnali órákban virágzik. Nyáron nehéz elkapni őt fényes napvilágnál, ugyanis a nap első sugarainál azonnal visszacsukódnak szirmai. Télen nem hajt ki, csak tavasz közepétől, ősz közepéig tart a “virágzási” időszaka. Hosszú, vastag zöld szárain, kardszerű hosszú levelek ülnek, de csak alul a töveknél nőnek.
Ismét csak a népi hiedelmek szerint, egyszer egy fiatal lovag beleszeretett egy félvér leányba. Azonban nem találkozhattak nappal, csak a hajnal fényeinél, amikor a Nap és a Hold egyszerre vannak az égen. Lopott találkáik alkalmával a lovag mindig ezt a virágot vitte kedvesének. Cradon szerte ez a virág az örök hűséget jelképezi, akár szerelemben akár hivatás iránt.
Felhasználása: Egyszerű díszvirágként árulják, esküvői csokrok gyakori tartozéka, egyes lovagrendek ilyen virágot adnak papnőiknek és lovag hölgyeinek amikor beavatják őket a szentségbe.

[Beküldte: Nekhen ava Senrod]

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s