Márványos Lótuszvirág

marvanyos_lotuszLeírása: Ez a mocsaras kisebb tavakban élő vízinövény az egyik legszebb Cradon szerte. A béke a fény jelképe. Nem véletlenül választották viráguknak Altarounn hívei. A jóság Istenének egyik megtestesülése ez a növény. A márványos lótuszvirág hófehér, esetleg ezüstös erezettel ellátottak szirmai. Létezik rózsaszínben, és sárgában is, sőt egyesek látni véltek sötét lilát, ami már majdnem fekete. A lótusz vízi növény, és legtöbbször egy nagy széles lapulevél közepén bontja ki szirmait. Illata rendkívül édes, már – már bódító.

Élőhelye: Kaliss erdején kívül nem szaporodott el. Bár egyes nemesi házaknak sikerült saját kis kertjeikbe csempészni kis tavaikba, de természetesen csak a Kaliss mocsaraiban és tavaiban fordul elő.

Felhasználása, szedése: Csak a tavaszi időszakban virágzik, érdemes ekkor leszedni virágát, és a megfelelő eljárással kinyerhető belőle a legfinomabb parfüm alapanyaga, de a legjobb herbalisták elő tudják állítani a leghatásosabb nyugtató főzetet belőle. Cradon szerte elterjedt mint Altaroon szent szimbóluma.

[Beküldte: Nekhen ava Senrod]

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s