Mocsári Köderegető

Leírása: Ez a növény hihetetlen ritka, legalábbis a Királygázló melletti Kaliss-erdő mocsarán kívül. Az említett hely mélyén található meg eme csodás kúszónövény. Külsőre könnyen összetéveszthető az egyszerű hajnalkával, azonban ennek a növénynek a virága vörös színű, és szirmai is más formájúak.

Külső jegyek: Indás, kúszónövény. Hosszúkás pengeszerű levelei, és hasonló formájú szirmai vannak. Bibéje általában narancsszínű. Elsődlegesen eme szokatlan sziromformájával lehet megkülönböztetni más kúszónövényektől. Az év minden napján virágzik, nincs rá hatással a téli és nyári időszak. Általában hajnalban nyílnak virágai és estig úgy is maradnak.

mocsári köderegetőKaliss erdején kívül nem él meg sehol, próbálták felfuttatni egy két ház falára, de hamar elszáradtak a növények, de ez volt a legkisebb gond. A növény, míg élt, állandó derengő ködvilágba borította maga körül a tájat úgy 50 ölön belül. Pár kíváncsi növény-tudász felfedezte, hogy a növény időnként füstpamacsokat pöfög ki virágából, ami ködbe borítja a tájat, és ami mellesleg álmosító hatással van azokra, akik nem elég éberek szellemileg. Nem tudni, hogy ez a jelenség mihez kötődik, mikor eresztik ki a füstöt, mikor nem. De feltételezik, hogy a Köderegető valami húsevő növény lehet, elsősorban a méretes mocsári legyeket fogyasztja, elaltatva a rovarokat a köd erejével. Herbalisták körében elterjedt a nézet, hogy ez nem természetesen kialakult faj, hanem a mocsárban élő nekromanták kitenyésztett növénye. Két célra használhatják a növényt, a mocsári legyek és szúnyogok ritkítására, és az erdőbe tévedő kalandorok és tudós herbalisták elaltatására és foglyul ejtésére. Ám ezen elméletek nagy része csak feltevés, nincs mindenre bizonyíték.

Felhasználása: érdemes leszedni virágát, és összezúzni szirmait, nem csak remek festékanyag, de hatásos altató készül belőle. Nagy mennyiségben viszont hallucinációkat okozhat, és kifejezetten károsíthatja az elme memóriáját.

Igen nehéz beszerezni, hiszen a Kaliss mocsarának mélyén lelhető csak fel.

[Beküldte: Nekhen ava Senrod]

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s