Acélrózsa

Eredeti lelőhelye: Yangpoor és környéke.

Főbb jellemzői: örökzöld, többnyári, szemzéssel szaporítható, oltást igénylő nemes rózsa fajta. Alapszínei: szürke és óarany (ez utóbbi Királygázlóban ritka, szinte kizárólag a yangpoori klímát kedveli, éppen ezért ez a szín sokkal értékesebb és drágább is).

Külső jellemzők: Egy kifejlett, egészséges tő akár 1,5 m magasra is nőhet, nagyjából 4-5 virágot is hozhat. Egy átlagos rózsatő élettartama (tartástól függően) akár 100 év is lehet ideális körülmények között.

Beszerzése: Nagyon drága, több száz aranyba is kerülhet egy-egy tő. Leginkább a feketepiacon szerezhető be, megfelelő kapcsolatokkal.

acélrózsaSpeciális jellemzők: magas szintű, különleges mágia hatására, amit főképp a minasyrian elfek ismerhetnek, a virág holdtöltekor csillogó ezüstben vagy óaranyban ragyog egész éjszaka. Fénye akár több kisebb lámpáséval is felér. De csupán holdtöltekor lehet ilyennek látni, és csupán azokat a töveket, amelyeket az adott tudással rendelkező mágus megfelelő módon elbájolt. A varázslat az erről a tőről szaporított növényre nem vonatkozik, azt újfent szükséges mágiával elbűvölni. Egyéb hatása nincs, csupán a szemet gyönyörködteti teliholdkor a sok ragyogó viráglámpás.

Tartása: Kedveli a meleg és párás levegőt. A szárazságtól a leveleit eldobálja, nyáron célszerű minden nap elég sokat öntözni, a téli hideget nem bírja, ilyenkor üvegbúrával szokták bevonni ott, ahol a hűvösebb területeken tartják eme gyönyörű virágot.

Eredete: Kétféle verzió ismert a virág eredetét illetően. Az egyik történet egy holdmágusról szólt, aki saját maga teremtette meg az imádott nőt ezüstből, acélból és könnyekből. A sajátjából teremtette őt, de mert az istenei nem nézték ezt jó szemmel, rózsatő lett az asszonyból, szirmai matt ezüstben fénylettek, de csupán nappal, mert éjszaka a sötétség tökéletesen elfedte szépségüket. A mágus aztán egy napon megbűvölte az ő gyönyörű virágját, és ezüst ragyogással vonta be, hogy minden teliholdkor ragyoghasson pár órát, úgy ahogyan tette akkor, amikor még ember volt. A másik verzió ettől némiképp egyszerűbb, bár eléggé hasonló. A virágot egy virágkedvelő yangpoori magiszter fejlesztette ki leginkább úri passzióból és unalomból, és meglepetésére csakhamar a tehetősebb körök egyik kedvenc kerti látványosságává vált. Hogy még inkább feldobja a kertet egy idő után megalkotta az óarany verziót is.

[beküldte: Darna Stalanlow]

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s