Boszorkánygumó

Más néven Szerelemvirág.

Leírása:

A Boszorkánygumó – avagy szerelemvirág – Shari-shael sivatagának őshonos növénye, jellegtelen, lándzsa alakú levelekkel, apró fehér virágzattal. Igen könnyű összekeverni a „Sivatag gyöngye” nevű ártalmatlan növénnyel. Kora tavasszal fakadnak ki a szirmai, a sivatagi legendák szerint olyan édes illatot árasztva, hogy elég egy szippantás, máris elbódul tőle az a botor, aki virágzás idején a sivatagot járja. Aki így jár, azon örömmámor lesz úrrá, s esztelen jókedvében nem fogja fel a veszélyt sem. Számtalan áldozatról regélnek hát, akik közvetetten a Szerelemvirág áldozatául estek: valójában a vadállatok prédálták fel őket. Ez a bódult állapot néhány órától fél napig terjedhet, dózistól függően. Maga a virágzás nem tart tovább pár napnál, s ha a méhek porzása sikeres, a sivatag homokja mélyén elkezd fejlődni a Boszorkánygumó, melynek burgonyához hasonló termése őszre be is érik.

Felhasználása:

Nem pusztán népi hiedelem, hogy ennek a jellegtelen növénynek a gumós gyökeréből a szerelmi bájitalok legfontosabb alapanyaga nyerhető. Nem kell mást tenni ezért, mint leásni érte, és még frissen kipréselni a gyökérből annak illóolajait. A legelterjedtebb eljárás szerint apró forgácsokká reszelik a Boszorkánygumót, és azt már könnyedén ki lehet préselni. Egyesek a bonyolultabb, szinte alkímiába illő eljárásra esküsznek, ám a lényeg ugyanaz: a boszorkányolajnak nevezett anyag kinyerése.

Ez a nyers olaj azért kering csillagászati összegekért Leusys piacán, mert egyetlen gyökérből mindössze pár értékes csepp nyerhető, igen sok kell hát ahhoz, hogy egy üvegcsére való összegyűljön. Egy átlagos üvegcse 1-2 adagot rejt. A Boszorkánygumó azonban nem él meg Cradon vidékén. Messzire kell érte mennie annak, aki szerelmi bájitallal óhajtja elnyerni választottja szívét – rosszmájúak szerint pedig így sem mindig garantált a siker.

[Beküldő: Sesnut Shin]

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s