Emlyn Mor atya

Emlyn Mor atya Denso papságának legkülöncebb tagja, akit csak igen ritkán lehet Cradonban megtalálni, ideje java részét ugyanis egy, a városhoz közeli falucska papjaként tölti.

Nem túl magas, sovány és inas ember, élete legszebb évei végén járó… Ámbátor a rengeteg mozgás és a szemmel láthatólag túl kevés pihenés és étkezés rajta hagyta a nyomát mind az arcán, mind az alakján. Arca beesett, ráncosodó. Sötétbarna haja már erősen mákosodik… de a tekintete eleven. Eleven és józan.
Emlyn Mor konarasi származású, családja és rokonai még most is ott élnek. Ő fiatal korától papi pályáról álmodott, de Altaroun tanait nem találta magához illőnek, így a család áldásával Cradonba költözött, ahol beiratkozott a szemináriumra. Eszének, szorgalmának, hitének és ambíciójának hála elég gyorsan emelkedett a papi hierarchián belül. Azt jósolták, hogy ha így folytatja, tíz éven belül főpap lehet… aztán öt évvel ezelőtt váratlanul, egyik napról a másikra felhagyott a hatalmi jellegű törekvéseivel, és kiköltözött a városon kívülre. A politikának hátat fordítva az egyszerű emberek életét éli, gyógyít, szertartásokat celebrál, gyógynövényeket gyűjt… és havonta legfeljebb egy hetet hajlandó a városban tölteni, és adott esetben az ifjú papnövendékekkel foglalkozni. Azóta bármilyen tisztséget kínáltak fel neki, mindet visszautasította. Hogy miért? Nem tudni.

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s