Estith romjai

Estithet (Folyómélyt) az A.e. IX. században sötételfek alapítják. Boszorkányurak és árnygyilkosok félig föld alatti, torz mágiával és emberszerzetek számára nehezen érthető szokásjogokkal élő városa. A.u. 837-ben, Alderos nevében törpékkel megerősített emberhadak pusztítják teljesen el. A túlélőket levadásszák, Estith évtizedekig kísértetjárta, élettelen rom, míg 905-ben meg nem alapul fölötte a Tajtékos deltájában Cradon. Az új város a betemetett romokra építkezik, Estith teljes mértékben a föld alá kerül. Mondják, Leusys igazi élete máig itt, a föld alatt zajlik: ám ez csak részben igaz.
Estith már a múlté.
undergroundNoha romjainak zegzugos útvesztője megmaradt a mai épületek alatt, ezeken a holt, konok utcákon csak kevesek merészkednek messzire. Egyedül az Ossia, a Serassia és a Dracassia kaputorkai mondhatóak nagyjából `biztonságosnak` és forgalmasnak. Mindhárom stabil falak nyomdokain fennmaradt föld alatti tér, melyeknek fölébe nőttek a mai házak, velük pedig Cradon nyomornegyedének mindennapi élete. Ezeknek a föld alatti városrészeknek messze nincs jó híre, az elrejtőzni vágyó tolvajok legmerészebbjei, a hajlék nélküliek legelkeseredettebbjei merészkednek csak ide, azok is ha tehetik csak rövid időre. Egyedül a Serassia kivétel ez alól, ahol üzemel egy föld alatti kifőzde.
A további romok, Estith házszörnyei túl vének, túl őrültek, a régi város `örökösei`, a mélységiek számára is, akik jelenleg szintén a felszínen találtak maguknak életteret.estith
A romok Árnykápolnája hírhedt még, de a papság és a józan ész által szigorúan tiltott hely, ahogy a romok maguk is.

(Az Estithet jelentő három kaputorok a leginkább kincsvadászhelyszínként funkcionál, túl veszélyesek az itt rejtőző teremtmények ahhoz, hogy bárki itt megélhessen közöttük.)

Reklámok

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s