Hagymás malaccsülök

Ezt a kiadós hústélt nagy cseréptálakban, kemencében sütik. Kell hozzája egy malac lába, körülbelül 6 nagy fej vöröshagyma, 8 nagy szem burgonya és sör az elkészítéshez. Úgy két-három ember jóllakik belőle.

A malacot előbb győzködni kell a megevésről, ez mindig igaz, mert nem adja magát könnyen. Éppen ezért érdemes megfőzni puhára a csülkét, mielőbb összeboronálnánk a kolompérral. Egy nagy tál aljára kerül a megpucolt, megdarabolt kolompér, borssal, sóval. Némi sörrel barátkoztatni (és barátkozni nekünk is) ilyenkor már szokás. Ennek a tetejére kerül a megfőzött malacláb bőröstül. Amikor kivettük a főzővízből már lecsontoztuk, meg összedaraboltuk. A kisebb darabok ugyanis hamarabb pirulnak. A bőröket jól bedörgöljük sóval, aztán meglocsoljuk az egészet sörrel és egy másik tállal beborítva betesszük a kemencébe sülni. A hagymát addig meg lehet karikázni. Ezután lisztbe forgatjuk a vékonyra vágott szeleteket jó bőven, majd olajban, egy kis cukorral megpergetve megsütjük, amíg szépen pirulni nem kezd. A csülöknek amint kezd az illata terjengeni érdemes megnézni azt. Ha a kolompér megpuhult a sörben a malac alatt, nem kell már sokat várni. A hagymát rá is tehetjük takarónak az ételre. Nem mintha fázna benn a kemencében, de ha sütjük együtt egy kicsit, átadja szépen az ízét! Ezért befedetlenül a hagymával még visszatoljuk így a sütőbe egy időre. A malac bőre ettől szépen kipirul, a hagyma ropogós lesz. Az egyik legkiadósabb egytálétel. Öblögessük bátran sörrel!

 

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s