Csillagok könnye

Csillagok könnye – Niir’l d’Slyannen

 

Csillagok_konnye

Elolvasni se könnyű annak a nevet, aki nem a mélységi elfek közé tartozik, kimondani még nehezebb. De rábukkanni a legnehezebb ezekre az apró ritkaságokra, amikkel – a legenda mondja – Ilhar-Isto papnői látták el a legkiválóbb harcosaikat, valaha, a régmúlt korok idején. Úgy tartják, hogy aki egy ilyen követ a szájába vesz, az uralni fogja a sötétségben a fényt, mintha maga is mágiatudó lenne. És nem is kis hatalmú mágiatudó!

Ráadásul, a követ a nyelv alatt tartva a viselője mímelni tudja a halált. Olyan lesz, mintha nem dobogna a szíve, és nem suhanna a levegő a tüdejébe. Egy teljes napon át teljességgel olybá lesz az illető, mintha megholt volna, és ezt a bűbájt csak nagyon nagy tudású mágiatudó lenne képes elűzni róla. Ily módon becsaphatja az ellenségeit, akik akár fel is hagyhatnak az üldözésével, az gondolván, hogy az ellenfelük kimúlt.

Aztán, ha letelt az egy nap, felébred a holt, mintha mi sem történt volna.

De azt is mondja a legenda, hogy jobb vigyázni ezekkel a kövekkel ám! Mert egy napon belül akkor se tud magától felkelni az illető, aki a nyelve alatt tartva a követ elindította a folyamatot, ha amúgy ő maga akarná ezt. Ráadásul, a kövek egy részét a papnők megmérgezték. Ilhar-Isto szolgálóleányai maguk se bíztak minden harcosukban, néha a hímek végzetévé vált az, amit a kitüntetésüknek szántak.

De már rég nem látott senki ilyen követ. Elvesztek ezek is, mint a mélységi elfek nagysága. Ismeretlen, titokzatos mélységekben hevernek, az se kizárt, hogy még mindig az egykori gazdáik összeszorított fogai között. Kétségbeesés, halál, és még rosszabbak várnak ott arra, aki odamerészkedik, hogy megzavarja a földmély titkait. Jószándékú halandó nem vágyik rá, hogy ráleljen egyre sem.

 

//Csillagok könnyei: mágiát sugárzó, apró, szürke kis kavicsok. A nyelv alá véve darabja 10 Fény-varázst tud (mint egy 15. szintű pap), és 1 Tetszhalált. Tetszhalál: az illető lélegzete és szíve dobogása érzékelhetetlenné válik, a teste kihűl. 24 órán át nem lesz szüksége se levegőre, se vízre, se élelemre, teljesen halottnak fog tűnni. 24 óra után a varázslat magától megszűnik, és az illető magához tér. A Mágia érzékelése varázslat csak a követ mutatja majd mágikusnak az illető nyelve alatt, a személyt nem. Mágia elűzése varázslattal a Tetszhalál elviekben elűzhető (ha az elűző megdobná egy 20. szintű pap varázslatának elűzését). A Tetszhalottakra Holtak ébresztése, vagy más, élőhalottakra ható varázslat nem lesz hatással. A Tetszhalált a varázslat alanya nem tudja a 24 óra lejárta előtt megtörni. Ha kiveszik a követ a nyelve alól, az se töri meg a varázslatot.//

//Jelenlegi tulajdonosok (IC nem ismert!): Amfrea Thynalea; Iscafaer Mahaeron; Míriel Darkness; Riqua Drasker; mindegyikük 2-2 követ birtokol.//