Lavynnia karkötője

– Hallottad a történetet Lavynniáról, az akarnok konarasi úrileányról? Mindenáron varázsló akart lenni, de nem nagyon ment neki, mert nem volt túl nagy a tehetsége. Meg türelme, na az főképp nem volt! Mindent akart, és azonnal. Már csak ez is mutatja, hogy mennyire nem volt esze. Volt viszont pénze, az apjának is, meg a férjének is, jó sok, akik inkább fizettek bármit, csak ne rágja a fülüket a jóasszony. Készíttetett hát ez a Lavynnia egy karkötőt magának, valami yangpoori főemberrel, állítólag egy kisebb vagyonért. Ez a karkötő arra jó, hogy ha viseli a varázsló, akkor nem kell az oskolába elvonulnia, hogy újabb varázslatokat tanuljon, hanem azokat rögtön a fejébe plántálja a karkötő. Meg rögtön többet is tud belőlük varázsolni, amikor a mágus tapasztalata elég nagy lett, nem kell pihennie előtte.

Lavynnia_karkötője– Aztán ez az ostoba tyúk, hát nem elhagyta a mágikus karkötőjét? A férje meg persze azonnal csináltatott neki újat, mert nem bírta már a sikítozását odahaza. Hogy miért nem zavarta ki valamelyik tanyájára, a tyúkólba? Odavaló az ilyen fehérnép szerintem. Erre a karkötőre már jobban vigyázott a nagyasszony, de hogy az első holmi hova lett? Hát azt csak a jó ég tudja…

Mondják a regék azt is, hogy az az első karkötő sok kaland után egy sokkal méltóbb gazdához került, akinek segítője volt Kasdail egy szolgája is. A tűzsámán valami bűbájt bocsátott a karkötőre, amitől az segíti a viselőjét a tűzvarázslatokban. Aki viseli a karkötőt, és úgy kívánja, annak a tűzvarázslatai sokkal pusztítóbb hatásúak, mint a sima varázslóké. De nem adja ám ingyért Kasdail a segítségét: minden egyes alkalommal, amikor tűzvarázslatban használják a karkötőt, az felizzik egy pillanatra, megégetve a viselőjét is. Furcsa ugyanakkor, hogy bár ez az égés sebet hagy a bőrön, de nem zavarja bele a mágust a varázslata bemondásába.

//Lavynnia karkötője: ha varázsló viseli, varázslói szint lépésekor automatikusan megkapja az új szint varázslatait, tanulás nélkül. Karakterszint lépéskor pedig automatikusan megkapja a plusz manapontokat, meditáció, pihenés nélkül. Amennyiben a varázsló Kasdail erejére koncentrál, úgy a tűz alapú varázslatainak a hatótávolsága, hatóterülete, időtartama és sebzése is másfélszeresére nő ahhoz képest, mint amit az adott mágus magától tudna. Cserébe a karkötő minden egyes ilyen használatkor 1d6 életerő pontot sebez a viselőjén. Más kasztúak számára a karkötő haszontalan.

Jelenlegi tulajdonos (IC nem ismert!): Esőádó Emere//