A Hallgatag

A Hallgatag

Az entitás isteni mivoltáról sok hittudós vitatkozik, viszont újra meg újra előkerül roppant egybevágó ábrázolásokon. Elszórt, független szekták és az Anduin keleti pusztáinak nomád népei egyaránt ismerik a Hallgatagot, avagy egy-egy szent állatát.

Kifejezetten szürke alak, nem elkötelezett sem a jó, sem a gonoszság felé, nem érinti se a rend és se a káosz, hiszen ő maga mindenütt megtalálható. Fő hatókörei az árnyékok és a fénytörések, az árnyak szférájának uraként sorolják őt be.

Háromfejű, homálytestű lényként ábrázolják, a három állat szimbóluma a Hallgatag természetét híven körülírja. Szektái gyakran fejvadász-jellegű homályszekták, ahol gyakori tradíció a hűség és a csend fogadalma. Magas rangú papjai a pengék mesterei is. Állítólag egyszerre csak egy igazán kiemelt kegyeltje van, aki a történetek szerint egyre inkább magára veszi a Hallgatag jegyeit. Ez vitathatatlanul valamiféle manifesztációs törekvés jele: ha a Hallgatag még nem is istenség, hát egyértelmű célja azzá emelkedni.

A Hallgatag három attribútuma:

A kígyó – a megújulás szimbóluma. A Hallgatag egyik feje a kígyóé, híven jelképezi az árnyak megfoghatatlan természetét. A bőrét levedlő kígyó kettős természetű lény, ismeri az újjászületés és a halál titkát is, mérge öl és gyógyít. Az árnyék és a sötétség a Hallgatag tanítása szerint ugyanilyen, örökkön megújul és újjászületik, és ahogy a kígyó, úgy szükségszerűen hordozza a hiány, a pusztulás, a viszály jelentéseit is az újbóli kiteljesedés és a gyógyulás mellett.

A holló – a közvetítő, valamint a halál szimbóluma. Az ábrázolásokon megjelenő második fej, bár gyakran a szárnyakat is megmintázzák. A holló az elfek hitében is a halál hírnökeként jelenik meg. A lélekvivő madár, amely képes a halál `árnyai` és az élet `napvilága` között közvetíteni. Az árnyak tehát mint átjáró is szerepelnek bizonyos rítusok során.

A bak – az ítélkező. Az árnyék és a sötétség tanítóik szerint a fény párja, az egyensúly szükséges része. Így kap helyet az élet mellett a halál is. Az egyensúlyról a bak bölcsessége ítél. Ez, a Hallgatag harmadik feje dönt a feloldozásról és a nyugalomra térésről, amely kijár jónak, rossznak egyaránt.

Jellem: Semleges-Semleges

Fajok: bármely faj

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s