Altarounn

Altarounn, a Lovag, Föld és Ég Ura

A törvény, az igazság, a rend megtestesítője. Égi eredetűnek nyilvánítja az uralkodók hatalmát, de egyben definiálja azok kötelességeit is a vezetett nép felé, amely felelősségről egykoron a Föld és az Ég Ura előtt kell majd számot adniuk a koronás főknek. Elutasítja az alázatot, kivéve az istenek felé mutatandót, hirdeti viszont a büszkeség és a bölcsesség józan együttélését.

Az emberek első és legfőbb istene, az első törvényadójuk. Valahol az ember-fajok Naarimon kívüli, múltba vesző őshazájában, az ottani sámán-hitekből alakulhatott ki a tisztelete – bár ezt még Altarounn papjai is szigorúan csak a saját konklávéikon belül, zárt ajtók mögött merik emlegetni. Hiszen az igazság és a rend öröktől való, a Föld és Ég Urának hite nem lehet semminek sem örököse…”Nem teremtett, hanem teremtő, nem kialakult, hanem alakító és formáló a mindenségre nézve”. Tanaira és egyházára egyaránt jellemzőek az ősi alapokból származó, archaikus rítusok és szokások, melyeken ugyan sokat finomított a tény, hogy Altarounn egyháza a kontinensen az emberek birodalom-alapító ideológiai támaszává nőtte ki magát – gyökeresen megmásítani mégsem volt képes azokat.

Mondják Altarounn hitéről, hogy olykor túl szigorú, erősebben ragaszkodik a hagyományokhoz, a leírott törvényhez a kelleténél, és épp ezért megeshet, hogy nem segít, hanem árt; és a Föld és Ég urának fehér palástú lovagjai olykor a legjobb úton járva is botlanak… De akik ezt állítják, gyakran kaotikus istenek szószólói, a birodalomtól való függetlenedést vágyó, önzéstől sosem mentes hangok.
Az embereken kívül rendkívül népszerű hit a félfajok, a gnómok és a városi elfek között is, a birodalom legfőbb vallása, kultuszának legerősebb bástyája ma Konaras.

Jellem: Törvényes – Jó

Fajok: ember, fél-elf, elf, fél-ork, gnóm.

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s