Mach´Tiel

Mach´Tiel, az Árnyvető

Az élet körforgásának elengedhetetlen része a halál. Több istenség is magáénak tekinti ezt a misztériumot de a történet messze nem teljes. Létezik egy entitás, mely több és egyben kevesebb is bármelyik istennél. Ő maga a halál eszenciája, annak megtestesítője. Ő Mach´Tiel. Eleddig nem is tudhattak róla sokan, csak maguk az istenek – vagy azoknak nagyon nagy hatalmú papjai – de változnak az idők.

A halál elkerülhetetlen és törvényszerű, és ezt az ősi törvényt senki nem szegheti meg. Bár az idők kezdete óta voltak, akik megpróbáltak szembemenni eme törvénnyel, és megesett az is, hogy egyesek több-kevesebb sikerrel véghez is vittéka tervüket, de végül értük is eljött minden esetben az Árnyvető. Amikor viszont Denso a háborúk során elpusztította Salachiel avatárját és megtörtént az istenség kettéválása, Mach´Tiel ráébredt, hogy ideje lépni. Ezt nem tette gyorsan, őt sose szorította az idő. Adott időt még a többi istenségnek, hogy ők léphessenek. Nem tették meg. És a Halál kérlelhetetlen. Így Árnya a világra vetült.

Mach´Tiel-nek nincs egyháza, még nagyon papsága sem hiszen, nemrég mutatta csak meg magát a halandók előtt. Azon kevesek, kik őt tisztelik, a következőket vallják: a halál szent és sérthetetlen, siettetni és elodázni nem lehet; viszont a gyógyítás nem tilos, hiszen ha egy haldoklót vissza tudnak hozni az életbe akár mágiával is, akkor még nem jött el az ideje. Az őt követők nem törnek magasra, a hatalom- és dicsvágy nem jellemző rájuk. Ők az egyensúlyt szolgálják. A nekromanciát és az ehhez kapcsolódó praktikákat lehetőség szerint üldözi és pusztítja Mach´Tiel követője, így az ezen dolgokat engedő, azokkal machináló isteneket ellenségnek tekinti. A többi istenség felé leginkább sehogy sem reagál, hisz még nem igazán volt dolga velük.
A Rend és a Káosz rivalizálása köré épülő isteni csetepaték hidegen hagyják, amíg az egyik fél nem kerül döntő túlsúlyba a másik fél ellenében. Akkor és csak akkor hajlandó közbeavatkozni, de akkor is csak a viszonylagos egyensúly eléréséig aktív a közreműködése.

Jellem: Semleges – Semleges

Fajok: bármelyik

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s