Sielach

Sielach

Sielach a tolvajok és a forgandó szerencse istene. Hite az embernépekkel került Sideran földjére, ma rendkívül elterjedt a kalandozók, szerencsevadászok, a szegények és mindenféle lecsúszott rétegek körében. A sötételf és elf népek közt ritka.

Sielach híve azt teszi, amit a lelkiismerete diktál. Nem befolyásoló rá nézve mások elvárása vagy az esetleges következmények. Józan ésszel élve a maga útját járja, kerüli az erőszakot és a halált, hisz a jóságban, de abban nem, hogy ez megfogható lenne leírott törvényekkel. Hiszi, hogy ott lehet mindenkiben a jóság szikrája vagy lehetősége, ha a Szerencse egyszer olyan körülményeket és helyzetet fordít köré.

Nincs a szó szoros értelmében vett vallási rendszere vagy papi hierarchiája, a formalitásra sokat nem ad annak ellenére, hogy rengeteg talizmánt találhatunk a feketepiacokon az ő nevére bűvölve.

Sielach egyszerre a szerencse és az örök trükkmester is: a fortélyos megoldásokat kedveli, ugyanúgy, ahogy a kockázatot és a bátorságot. Rád fog mosolyogni fajtól, nemtől, származástól és pénzeserszénytől függetlenül, hogy aztán a legváratlanabb pillanatban ismét elfordítsa az arcát és próbára tegye újra a találékonyságot és a hitet. Magasra emel néha a semmiből és végül az igazán vakmerő játékosokat, azokat a nagy kalandorokat, akik bekerülnek a történetekbe és a dalokba csakugyan a tenyerére veszi. Nem pártfogolja viszont a gátlástalan pusztítást, kifejezetten elutasítja a zsarnokságot és rombolást, a kegyetlenkedést. Tolvajai és árnyjárói ha lehet, sohasnem ölnek, hiszen a halál roppant végleges, az ítélkezés pedig szabályokhoz kötött rugalmatlan dolog: egyik sem kedves a szerencse és a váratlan fordulatok istene előtt. Az élet és a lehetőségek keresése már annál inkább.

Sok egyéb néven is nevezik, a Ramua egyike ezeknek. Gyakori jelképe a talált pénzérme, melyet ha átlyukasztunk és szíjra fűzünk megpróbálhatjuk magunkon tartani Sielach mosolyát, vagy a béka, amelynek apró szobrait a házak bejáratai környékén előszeretettel rejtegetik. (Látható helyen ugyanis nem hatásos.)

Jellem: Kaotikus-Jó

Fajok: ember, gnóm, fél-elf, fél-ork

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s