Ysbryd Mawr

Ysbryd Mawr, a Nagyszellem, és Anian Mam, a Természetanya

Ysbryd Mawr, vagy ahogy követői nevezik, a Nagyszellem, az emberek fajával egyszerre került e világra. Míg az első emberek döntő többsége Altarounnt imádta, jöttek azért bőven más felsőbb lények követői körül. Ezek nem annyira istenek voltak, sokkal inkább szellemi lények. Közülük a leghatalmasabbat nevezték ezek az első emberek Ysbryd Mawrnak.

Ezek az emberek nem alkottak városokat és birodalmakat, a megérkezésüket követő harcok után jobb szerettek elvonulni a már létező uradalmak peremére vagy azon túlra. Vándorló, csak időszakosan letelepedő életvitelt folytatva laza törzsi-törzsszövetségi rendszerben éltek, a törzsek mindegyike egy szellemlény, egy totem népének tekintette magát. Ezek a totemek, noha híveik odaadásának köszönhetően egészen nagy hatalmú szellemi lények, mégis alárendelik magukat a Nagyszellemnek, aki ebben a hitvilágban a Legfőbb Atya. Párja Anian Mam, a Természetanya. Papjaik a törzsek sámánjai, akik a totemek imádatán kívül a legfőbb istenség szolgálatát is ellátják.

Az Ysbryd Mawr és Anian Mam alatt álló szellemek két csoportot alkotnak. Az egyik csoport állatszellemekből áll, a másik növényekből. Ezek a szellemlények a Nagyszellem egy-két jellemző tulajdonságát testesítik meg.

A fontosabb állatszellemek: Medve (erő és harckészség), Róka (ravaszság és túlélés), Holló (bölcsesség és halál), Farkas (hűség és összetartás) és Sólyom (bátorság és szabadság).

A fontosabb növényszellemek: Tölgy (bölcsesség), Fenyő (megújulás), Éger (egészség), Kőris (rendíthetetlenség) és Berkenye (céltudatosság).

Jellem: Semleges-Semleges

Fajok: főképp ember, esetenként fél-elf, vagy fél-ork; mindenféleképpen nomád népek

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s