Octophant

Jellem: Semleges

OliphantAz octophant Sideran egyik furcsa élő-lénye, a melyt békés természete ellenére – különös képességei folytán – nagy-nagy óvatossággal kell kezelni. Az octophant gerinces, meleg-vérű, emlős-állat, kifejlett állapotjában mérete egy nagyobb testű kutyáéval azonos. Négy lába van, talpai nagyok és párnázottak, így csendben tud járni. Farka vége bojtos. Bőre vastag, szürke, fülei vitorla-szerűen nagyok és lobogóak. Koponyája a legkülönösebb, mert homlokából kettő csont-tüske is előtör, de áll-kapcsában is található két megnyúlt, íves agyar. Száj és orr szerve a legkülönösebb, hat-tizenkettő csápos nyúlvány, szívó-korongokkal, mint a polipé. Ezzel szagol is, de ügyesen használja másra is, például ivásra, vagy dolgok fogására és tartására. A nyúlványok közép-pontjában található a száj, nagyméretű őrlőfogakkal.
Táplálkozását tekintve növény-evő.
Különleges képessége neki, a melyet fentebb említettünk, egyszerre csodás és félelmetes. Felfokozott érzelmi állapotjában, avagy ha megijesztik vagy feldühítik, képes test-méretének többszörösére is megnőni. Méretének végső határa ismeretlen, az azonban tudott, hogy ezen állapotját egészen addig képes megtartani, ameddig fél vagy dühös. Ha ilyenkor elpusztul, teste rögzül, ám ha a félelem vagy düh elmúlik, visszazsugorodik eredeti méretére. Ebben az állapotjában félelmetes ellenség, csápos nyúlványai, agyarai és puszta mérete a legtöbb ragadozó ellen elégséges védelmet nyújtanak.
A nagy, füves-bokros térségeket kedveli, állítólag hetekig is kibírja víz és élelem nélkül. A Nayas és a Shari-Shael közötti térségben a leggyakoribb, de felbukkanhat a Folyóközben is. Öt-tíz főt számláló csordákban él, kicsinyeire felettébb vigyáz. A kicsinyek három-éves korukig nem tudnak megnőni ijedelem vagy harag esetén.
Száz, de akár száz-ötven évig is megél.
Néhány ember jelenlétét maga körül elviseli, de a sokaságot nem szíveli. Nem is nagyon háziasítható, hiába próbálták néhányszor botor lelkek. A legendáriumok szerint több délvidéki nagyúr portája bánta már ezeket az elbizakodott kísérleteket.

[beküldte: Larry O’Kerry]

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s