Denso

Denso, a Vizek Ura, vagy az Élet Anyja

A Vizek Urának tisztelete és tanai kettősek. Egyrészt arról is viták folynak istenként, avagy istennőként tisztelhetjük-e. Egyesek szerint mint a Forrás isten, de mint az éltető Víz már feminin vonásokkal ruházzák fel. A szigonyos jelkép mögött viszont a legkülönösebb, leggyakorlatiasabb (és néha a legvilágibb) papok és a talán a legérdekesebb vallás ismerhető meg, ami rendkívül népszerű a félfajok, és az elfek között is.

Denso egyrészt, mint a Természet egy fontos megtestesülésének, az élet egyik alapelemének esszenciája, az élők és a természet rendje szerinti események támogatója és segítője. Ezen értelmezésében közelebb áll felfogásában az elfek bizonyos csoportjainak hitéhez, egyes hittudósok szerint Denso hitének ezen ágát eleve az emberi fajjal nem csak biológiailag, hanem teológiai alapon is elkeveredő elfek hozták létre.

Az istenség másik megnyilvánulása az emberekre jellemző vonal: az ismeretlen varázsa, a felfedezés, a hatalmas tömeg és a mások által nem ismert dolgok nyújtotta hatalom megtestesítője és támogatója. Ezen minőségében patrónusa a hajósoknak és a hajózásnak, de a szárazföldi felfedezők is fohászkodnak időnként hozzá; valamint a tudás, elsősorban a földrajzi / csillagászati / mérnöki tudományok támogatója és elismerője.

Denso két értelmezése között nincs éles határ, se érdemi különbség: a hívek jelentős része és valamennyi papja egyszerre hiszi és tiszteli mindkét énjét. Pusztán az egyháza felépítésében jelenik meg a kétféle rend valamilyen szintű elkülönülése, de a két rend szigorúan egy egyháznak tekinti magát, annak minden elvárásával és kötelezettségével. Az élőhalottak, és az ezekkel operáló nekromanták Denso mindkét felfogása szerint ősellenségnek számítanak, egyrészt, mint a Természet és az élet megcsúfolói, másrészt, mint a Rend nagy veszedelmének, a Káosznak a terjesztői.
Legjelentősebb vallási központja Királygázló.

Jellem: Törvényes – Semleges

Fajok: ember, fél-elf, elf, fél-ork.

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s