Caladhel

Caladhel, az Egyensúly Úrnője

Az aslorën-i elfek ősi istennője, ő maga az Igazság, az Egyenlőség és az Egyensúly. Egyik szent állata a fehér gém, gyakori jelképe a jó és könnyű lelket jelképező madártoll. Minden bizonnyal a Hódítás előtti időkből származik kultusza, hasonlóan a törpék ősi hitéhez. Máig az elf kultúra egyik fontos, irányadó pilléreként tekinthetünk rá. Papjai ritkán köteleződnek el uralkodók, államok, világi hatalmak felé, ennek ellenére a rend főpapnője ma is a Yangpoori Tanács kiemelt és védett pozíciójú tagja.

Hite nem erősen szervezett, sok különálló templom létezik, helyenként változó elvekkel és regulákkal, melyeknek központi eleme viszont állandó: törekedj a szélsőségek kerülésére, törekedj jót adni és segíteni, törekedj megismerni és elismerni.

Sielach híveihez hasonlóan Caladhel papjai is hiszik, hogy a jó minden lélekben ott van, az egyensúly kibillenése az, ami törvényszerűen a rossz és a végletek felé sodor. Ez visz a betegséghez, a romláshoz, a világ sajátos fogyásához. Papjai szerint, ahogy a rossz, a Sötétség teret hódít, úgy fogy a Jó ereje. Ám ahogy nagyobb lesz a Sötétség úgy nő meg a jelentősége a legkisebb fénynek, még a gyertyalángnak is.  Ezek a gyertyalángok, a tévelygő, hitükben és reményükben megfogyatkozott lelkek azok, akik a végső csatákat meg fogják fordítani számunkra.

Kimondják továbbá: ahogy a teljes sötétség, úgy a teljes világosság is egyformán vakít. Ezért fontos hát a mértékletességet, a középutat meglelni. Hitvallásaik, olykor aszketikus gyakorlatokat is tartalmazó rítusaik az emberszerzetek számára sokszor nehezen fejthetőek és távoliak, a fél-elfek között viszont kifejezetten terjednek.

Némely körökben titkos elf nevén, Faefaniaként ismerik.

A hit vallási központja ma Yangpoor.

Jellem: Semleges-Jó

Fajok: főképp elf, fél-elf

Minden vélemény számít!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s